CBP: Datoví odborníci jsou dnes nejpoptávanější specialisté v IT

Na trhu práce v Česku chybí přibližně 8 000 až 10 000 datových odborníků. Zatímco se řada IT činností, včetně programování, stále více automatizuje a vstupuje do ní umělá inteligence, dynamicky rostoucí obor zpracování dat má daleko k nasycení. Vyplývá to z odhadů Coding Bootcamp Praha a EY.

Tým Coding Bootcamp Praha

Datová věda se stává stále důležitější součástí mnoha společností, od finančnictví, telekomunikací až po e-commerce. Po datových odbornících je vysoká poptávka nejen v České republice, ale i po celém světě, což situaci na domácím trhu práce dále zhoršuje.

Datová věda je rychle se rozvíjející obor pro všechny, které baví řešit výzvy. Zahrnuje komplexní uvažování o byznysových a společenských problémem a použití technologií s cílem odhalení poznatků z dat. Spojuje v sobě uplatnění logiky i kreativity. Domníváme se tak, že lze přitáhnout mnohem širší okruh zájemců o obor, a proto jsme i připravili ve spolupráci s EY nový kurz Data Science Bootcamp,“ uvedla Jana Večerková, ředitelka Coding Bootcamp Praha.

Coding Bootcamp Praha v květnu 2023 zahájí nový bootcamp zaměřený na datovou vědu. Cílem tohoto kurzu je pomoci vzdělávat novou generaci datových odborníků a vybavit je dovednostmi potřebnými pro úspěch v tomto rychle se rozvíjejícím oboru.

Datová věda je stále důležitější pro obchodní rozhodování. Může poskytnout cenné poznatky o chování zákazníků a trendech na trhu, které mohou firmám pomoci činit lepší rozhodnutí,“ řekl Michal Ambler ze společnosti EY a doplnil: „Je v naší DNA podílet se na vzdělávacích iniciativách i v oblastech, kde je největší celospolečenská potřeba a zájem. I proto se těšíme, že studentům pomůžeme získat znalosti právě v oblasti datové vědy.“

Tým Coding Bootcamp Praha

Data Science Bootcamp je otevřen pro všechny úrovně, od začátečníků až po zkušené programátory, kteří chtějí rozšířit své znalosti do světa datové vědy. Všichni zájemci musí mít základní programátorské dovednosti nebo před zápisem do tohoto programu absolvovat předchozí kurz kódování.

Kurz bude probíhat prezenční formou a povede jej zkušený tým mentorů Coding Bootcamp Praha ve spolupráci s odborníky ze společnosti EY. Bude se zabývat tématy, jako je analýza a práce s daty, strojové učení a hluboké učení. Účastníci získají praktické zkušenosti prostřednictvím úkolů a závěrečného projektu, které jim pomohou aplikovat koncepty, jež se během kurzu naučí. Závěrečné projekty budou studenti prezentovat na veřejné akci Demo Day 14. července.

VÍCE INFORMACÍ