Jak si správně vybrat? Nejčastější dotazy a odpovědi k novým školením VMware vSphere 8

V tomto článku naleznete odpovědi na nejčastější otázky, které nám kladou naši zákazníci při výběru školení VMware vSphere 8. Věříme, že pomohou i vám se zorientovat v nových kurzech.

Nejčastější dotazy a odpovědi k novým školením VMware vSphere 8

Přišel jsem do firmy, kde se používá vSphere a mám minimální zkušenosti. Které školení bych měl absolvovat?

Určitě začněte základním školením VMware vSphere: Install, Configure, Manage [V8] (ICM), ve kterém se dozvíte základní principy fungování virtualizace a správy vSphere prostředí. Kromě výkladu si všechny nabyté znalosti budete zkoušet i v testovacím prostředí, které věrně odráží realitu a nemusíte mít strach, že poškodíte produkční prostředí své firmy.

Už jsem absolvoval základní školení vSphere: Install, Configure, Manage a chtěl bych dál rozvinout své znalosti. Jaký kurz mi doporučíte?

V závislosti na tom, jak velké prostředí spravujete a které funkcionality využíváte, máte dvě možnosti. Doporučujeme školení VMware vSphere: Operate, Scale and Secure [V8] (OSS), pokud využíváte ve firmě funkcionality DRS, distribuované switche a spravujete velké prostředí, které je velmi dynamické.

Pokud spíše řešíte na svém prostředí některé problémy s nefunkčností a chtěli byste tyto problémy řešit efektivněji, doporučujeme VMware vSphere: Troubleshooting [V8] (TRB) .

Tato školení na sebe nenavazují můžete je absolvovat v libovolném pořadí nebo jen jedno z nich.

Před nějakou dobou jsem již absolvoval školení ve verzi 7 nebo starší. Která školení je třeba pro osvojení verze 8?

Pokud s prostředím vSphere pracujete na denní bázi a nejsou pro Vás základy už cizí, můžete absolvovat pouze rozdílové školení VMware vSphere: What's New [V8], které je nově pouze dvoudenní! Toto školení probírá rozdíly od verze 7.0.

Pokud ale chcete rozšířit své znalosti můžete jít rovnou na školení vSphere: Operate, Scale and Secure [V8], nebo VMware vSphere: Troubleshooting [V8]. Není třeba předtím absolvovat základní školení ICM ve verzi 8.

Pokud si v základech nejste jistý, pak je nejlepší volbou absolvovat základní školení VMware vSphere: Install, Configure, Manage.

Chtěl bych získat certifikaci VCP-DCV, co pro to musím udělat?

Pro získání této certifikace VMware požaduje absolvování jednoho povinného kurzu, což je VMware vSphere: Install, Configure, Manage , nebo vSphere: Operate, Scale and Secure nebo VMware vSphere: Troubleshooting aj. a následně absolvování certifikační zkoušky. Oblasti zkoušky jsou pokryty ve školeních ICM a OSS. Pokud máte znalosti, které odpovídají ICM, pak Vám doporučujeme absolvovat jen OSS. Certifikaci je možno složit buď v testovacím středisku Pearson Vue nebo i on-line z pohodlí Vaší kanceláře či domova.

Už certifikaci VCP-DCV vlastním, ale ne aktuální, jaká školení a zkoušky musím absolvovat?

Pokud máte certifikaci z loňského roku, stačí Vám zúčastnit se některého školení na verzi 8 nebo složit zkoušku.

Pokud máte certifikaci starší a absolvoval jste školení na verzi 7, musíte složit zkoušku ale bez nutnosti před tím absolvovat školení.

Pokud máte certifikaci ještě starší a školení předcházející verzi 7, musíte postupovat jako byste certifikaci neměli.


V případě dotazů, které zde nebyly zodpovězeny se na nás neváhejte obrátit.
Rád Vám pomůže náš odborný tým na školení VMware!

Kontaktujte nás | Arrow Education