Excel jako průvodce světem SQL dat

Stojíte před lavinou dat a hledáte cestu k jejich účinné analýze? Připojte se k Elišce Červenkové, která vás provede propojením Excelu a SQL databází. Během 120 minut se společně zaměříte na strategie optimalizace práce s daty a naučíte se využívat Excel jako mocný nástroj pro analýzu rozsáhlých datových sestav.

OKškolení

Datum: 19. červen 2024

Čas: 09:00 - 11:00

Formát: Online

Cena: 680 Kč za osobu bez DPH

Co se naučíte:

Excel s minimem omezení: Strategie pro překonání limitů řádků a sloupců listu v Excelu.

Nástroje pro propojení mezi Excelem a SQL databází: Návod na spojení Excelu s databází, které umožní vašim datům spolupracovat a zpřístupní vám jednoduché nástroje Excelu pro velkou databázi.

Řazení a filtrování připojených dat: Ukážeme si, jak vytřídit a filtrovat zpracovávaná data.

Tajemství kontingenčních tabulek: Odhalíme, jak lze pomocí velmi jednoduchého nástroje získat rychlé souhrnné výsledky z připojené databáze. Základní manipulace, nastavení, aktualizace, případně další možnosti kontingenční tabulky.

V závěru webináře se budete moci zeptat na nejpalčivější otázky, které vás v oblasti Excelu a velkého objemu dat zajímají.

Excel a SQL

Spojení síly Excelu a SQL databáze je jako spojení dvou klíčových nástrojů pro analýzu a manipulaci s daty. Excel je známý svou uživatelskou přívětivostí a širokým spektrem funkcí pro manipulaci s daty, zatímco SQL (Structured Query Language) je standardní jazyk pro práci s relačními databázemi. Spojujíce tyto dva nástroje, získáte mimořádně silný nástroj pro práci s daty.

V praxi spojení Excelu a SQL databáze umožňuje:

Import dat do Excelu: Můžete jednoduše načíst data z vaší SQL databáze přímo do Excelu. To vám umožní pracovat s aktuálními daty a provádět analýzy přímo v prostředí Excelu.

Analytické možnosti Excelu: Excel poskytuje široké spektrum analytických funkcí a nástrojů, které vám umožní provádět rozsáhlé analýzy, vytvářet grafy a reporty, a získávat cenné poznatky z vašich dat.

Manipulace s daty: Excel nabízí různé možnosti pro manipulaci s daty, jako jsou filtry, řazení, sloučení a rozdělení dat, což vám umožní upravovat a transformovat data podle vašich potřeb.

Export dat zpět do SQL databáze: Poté, co provedete analýzu dat v Excelu a provedete potřebné úpravy, můžete data jednoduše exportovat zpět do SQL databáze, aby byla k dispozici i pro další uživatele a aplikace.

Tímto způsobem můžete využít sílu Excelu pro provádění pokročilých analýz a vizualizací dat, zatímco SQL databáze poskytne zabezpečené a robustní úložiště pro vaše datové zdroje. Spojením těchto dvou nástrojů můžete z vašich dat vytěžit maximum a dosáhnout lepších a rychlejších rozhodnutí na základě datových analýz.

Přidejte se k OKškolení a objevte nové možnosti v práci s daty!

REGISTRACE

Kurzy OKsystem na Abravito a EduCity.cz

Aktuální nabídku kurzů OKsystem najdete samozřejmě také na Abravito.cz a EduCity.cz.