Rozdělení certifikací Dell Technologies

V dnešním rychle se rozvíjejícím světě informačních technologií (IT) je nezbytné neustále zdokonalovat své dovednosti a znalosti. Jeden z klíčových způsobů, jak toho dosáhnout, je získání certifikací od renomovaných technologických společností. Širokou škálu certifikací, které mohou otevřít dveře k mnoha příležitostem pro IT odborníky, nabízí například společnost Dell Technologies.

Dell Technologies

Proč získávat certifikaci?

  • Potvrzení znalostí: Certifikace Dell Technologies potvrzují vaše schopnosti a dovednosti v konkrétních oblastech IT. Získání certifikace je důkazem, že máte hluboké porozumění technologiím společnosti Dell a umíte je prakticky využít.
  • Důvěryhodnost: Certifikace jsou uznávány jako objektivní měřítko vašich schopností. Odborníci s certifikací Dell Technologies jsou považováni za důvěryhodné a kvalifikované zdroje pro řešení technologických problémů.
  • Aktualizace znalostí: Certifikace často vyžadují průběžné učení a aktualizaci znalostí, což vám umožní držet krok s nejnovějšími trendy a technologiemi v oblasti IT.

Rozdělení certifikací Dell Technologies

Dell EMC Proven Professional certifikace zahrnují širokou škálu certifikací pokrývající úrovně základní (Associate), střední (Specialist) a pokročilá (Expert). Certifikace se zaměřují na různé oblasti - servery, networking, storage, síťové technologie, cloudová řešení, hyperkonvergované systémy, Data Protection a další. V tomto článku se blíže podíváme na certifikační zkoušky týkající se serverů a networkingu. 

DELL: Career certification path

Certifikace na servery a networking

Na základě vaší role a zaměření na technologie začněte s certifikací na úrovni Associate (PowerEdge nebo Networking) a poté si vyberte specializační směr.

Směry: Implementation Engineer (DCS-IE), Systems Administrator (DCS-SA) and Platform Engineer (DCS-PE)

DELL: Certifikace na servery a networking