Vzpamatovali jste se z kybernetického útoku – jaký má být další postup?

Plánování kybernetické bezpečnosti by se nemělo zastavit hned poté, co se podnik vzpamatuje z útoku. Jaké kroky mohou malé a střední firmy podniknout, aby byly připraveny, až přijde další hrozba?

Ilustrační snímek

Kybernetická bezpečnost je neustálá hlídka, je důležité se stále aktivně učit a mít povědomí o novinkách a také možných hrozbách. I když jste se díky této zkoušce hodně naučili, zde je několik tipů a zdrojů, které vám trochu usnadní ochranu vaší společnosti a zákazníků.

  • Posilte svou infrastrukturu – aktualizujte firmware, software, operační systém, síťové ovládací prvky – což je zvláště důležité v souvislosti s mobilitou, internetem věcí a prací z domova zvyšujícími se bezpečnostními výzvami.
  • Určete a zmocněte lídra v oblasti kybernetické bezpečnosti, aby vytvářel a dohlížel na vaše plány.
  • Uveďte, co fungovalo dobře s procesem obnovy, a poznamenejte si způsoby, jak je zlepšit. Byl váš čas na zotavení podle očekávání, nebo se potřebujete zlepšit? Zdokumentujte svá očekávání.
  • Vzdělávejte sebe i svou společnost – nejen jednou nebo dvakrát, ale pravidelně. Učte se, učte a učte se ještě něco – vždy.
  • Zvažte implementaci modelu nulové důvěry.

Příležitost

Zatímco realita a důsledky a náklady narušení bezpečnosti jsou nyní pro vaši společnost tak bolestně zřejmé, může to být vaše nejlepší příležitost, jak zdokonalit zabezpečení a mít pod kontrolou také rozpočet. Mezi první kroky patří výměna stárnoucích serverů a operačních systémů, aktualizace softwaru (nejen aplikací kritických pro podnikání, ale i dalších aplikací, které jsou potenciálními vektory útoků), vytváření sítí a bezdrátových zařízení, řešení zálohování/obnovy úložiště nebo dokonce přidání dlouhého požadovaný a potřebný počet IT pracovníků, abyste udrželi krok s požadavky na váš čas a energii.

Se školením v oblasti kybernetické bezpečnosti můžeme pomoci HPE

Pokud jde o zkušenosti s kybernetickou bezpečností, jste v dobrých rukou – operace kybernetické bezpečnosti HPE chrání podnik v hodnotě 35 miliard USD s více než 64 000 zaměstnanci. Nabízí komplexní celosvětová školení a přípravu na certifikaci pro různorodou globální zákaznickou základnu (více než 90 zemí). Získáte přístup k: 

  • Odborníkům na kybernetickou bezpečnost HPE, kteří vás informují o nejnovějším vývoji v oboru
  • Nejnovější inovace HPE, včetně trendů kybernetické bezpečnosti a dalších technologií
  • HPE Virtual Labs (HPE vLabs) pro praktické procvičování
  • Flexibilní formáty kurzů, včetně živých virtuálních školicích kurzů vedených instruktorem (VILT); tradiční školení ve třídě (ILT ); eLearning s vlastním tempem. Kdykoli a kdekoli se můžete učit s HPE Digital Learner
  • Pohodlné možnosti nákupu, včetně školicích kreditů HPE

Bezplatné zdroje kybernetické bezpečnosti od HPE

Další zajímavé články z dílny HPE

Edge-to-Cloud Security pro Intelligent Edge

Ochrana před ransomwarem a zotavení po havárii se Zerto

Autor: Mark Simpkins, Hewlett Packard Enterprise