Kreativní programování, mluvící weby a rozhraní z budoucnosti. Konference WebExpo startuje ve středu 19. dubna

Patnáctý ročník WebExpo přiváží přední světové vývojáře, kteří s účastníky konference nasdílí své know-how. Na třídenní akci míří do Prahy 96 přednášejících a mentorů, kteří předají zkušenosti ze své práce pro Google, Microsoft, SAP, Revolut, Oracle, Miro nebo Booking.com. Které přednášky a workshopy stojí za návštěvu pro developery a technické SEO specialisty?

Lucerna Great Hall

Stephanie Stimac: Building Beautiful Web Apps

Progresivní webové aplikace a jejich responzivnost je téma, kterým žije vývojářka a designérka Stephanie Stimac. Aktuálně pracuje pro Rapid a atraktivní formou kombinuje nejnovější poznatky z designu a developmentu. Na WebExpo prozradí triky, jak udělat dokonalé nativní a webové funkce, které nadšením strhnou uživatele vaší webové appky.

Harry Roberts: Optimising Largest Contentful Paint

I letos zavítá do Prahy oblíbený guru optimalizací, Harry Roberts. Ve čtvrtek 20. dubna se podělí o praktické tipy, které povedou ke zvýšení výkonnosti vašeho webu. Pokud jste webový vývojář nebo technický SEO specialista, Harryho Robertse rozhodně nepropásněte.

Tip na workshop

Harry Roberts povede ještě celodenní páteční workshop Find It and Fix It – Practical Web Performance Optimisation. Účastníky naučí, jak na podrobný audit webu nebo jak opravit nejdůležitější problémy z pohledu uživatele. Všechny postupy jsou opřené o případové studie z praxe. Robertsovy pracovní postupy a různá rozhraní API a funkce lehce přenesete do své praxe. Vstupenky na workshop koupíte zvlášť na https://webexpo.net/tickets/

WE 23-banner

Jhey Tompkins: Supercharge your skills with creative coding

Nápaditý developer a punkáč v kódování míří do Prahy přímo z centrály Google. Jheyovi Tompkinsovi stačí otevřít prohlížeč, nechat se unést kreativitou a nakódovat cokoliv… a ve své přednášce dokáže, že to zvládne každý. Stačí trocha sebevědomí a pár praktických Tompkinsových tipů, jak odšpuntovat své kreativní já a naprogramovat všechno, co si zamanete.

Filip Hráček: How to make users feel like they’re in a sci-fi movie

Uznávaná kapacita na Flutter Filip Hráček vyměnil Silicon Valley za vlastní židli herního vývojáře a daří se mu: hra Knights of San Francisco získala ocenění Best Game Changers 2021. Teď si pozornost získává jeho Giant Robot Game, ve které si připadáte jako součást sci-fi filmu. Filip Hráček se vrací po 10 letech na pódium WebExpa a tématem jeho přednášky bude právě futuristické uživatelské rozhraní.

Léonie Watson: Designing and building voice interfaces

Přední vývojářka Léonie Watson se specializuje na přístupnost webů pro uživatele. K navržení a vytvoření efektivního hlasové rozhraní potřebujete mnohem víc než slova. Watson se v přednášce zabývá konverzačním uživatelským prostředím nebo rozhraními API pro generování syntetické řeči v prohlížeči i v cloudu. A přirozeně zmíní, jaká slova používat nebo rovnou vyškrtnout.

Third Stage Marble Hall

Maxime Beugnet: How to build serverless COVID-19 REST and GraphQL APIs in 40 minutes

Jak zpracovat zdánlivě nezpracovatelná data? S tím si poradí vývojářský master MongoDB, Maxime Beugnet. Přímo před našimi zraky se pustí do komentovaného live kódování a předvede, jak bohaté možnosti nabízí MongoDB pro jakékoliv účely.

Tip na workshop

Přímo v ceně vstupenky na konferenci vede Maxime Beugnet také praktický dvouhodinový workshop MongoDB, vhodný pro začátečníky i pokročilé. Pod Beugnetovou taktovkou rovnou vytvoříte svůj první cluster, který můžete už napořád používat zadarmo. Naplníte několik vzorků dat a pustíte se do práce s poskytnutým kódem HTML a Javascript.

Daniel Steigerwald: Why local-first software fixes everything

Daniel Steigerwald patří ke kritikům vzdálených přístupů: vyčítá jim pomalost, chabé soukromí pro uživatele nebo data v neustálém nebezpečí. Ve své přednášce vyjmenuje veškeré výhody, které s sebou přináší místní úložiště a sítě. Díky nim můžeme vyhnout běžným problémům moderních webových aplikací a navíc si ušetřit spoustu práce.

Second Stage Lucerna Cinema

Konference WebExpo proběhne od středy 19. do pátku 21.7 dubna v Praze

Největší technologická událost roku slaví letos 15 let své existence. Hlavní přednáškovou část hostí už tradičně Palác Lucerna. Od středy 19. do čtvrtka 20. dubna zde proběhne 57 přednášek ve třech sálech.

Rodiče a hlavně budoucí developerské a designérské naděje určitě nadchne program WebExpo Kids. Spolu (nebo s druhým rodičem v rámci vstupenky) můžete vyzkoušet základy programování ve Scratchi, roboty z LEGO nebo 3D tisk. Pro nejmenší účastníky je zajištěné hlídání, aby si rodiče nerušeně užili přednášky konference.

A co by to bylo za WebExpo bez třech parties! Hned ta první startuje v předvečer konference, 18. dubna, přímo v Paláci Lucerna v Apify Technologies. Vidíme se tam?

Koupit lístky

Termín konání: 19. - 21. 4. 2023
Místo konání: Palác Lucerna, Vodičkova 704/36, Praha 1
Cena: 7 500 Kč bez DPH