GOPAS, největší tuzemská IT vzdělávací instituce, slaví 30 let

Počítačová škola GOPAS, největší poskytovatel školení v oblasti informačních technologií na českém trhu, slaví 30. narozeniny. Od svého založení se GOPAS orientuje primárně na vzdělávání v oblasti IT, kde nabízí nejširší portfolio kurzů na trhu. Ročně absolvuje odborné kurzy téměř 30 tisíc studentů, většina z nich prezenčně ve 41 učebnách v sídle počítačové školy. Přestože působí na poměrně malém trhu, kromě ČR také na Slovensku, patří GOPAS k jedněm z největších poskytovatelů IT školení v Evropě. GOPAS vytvořil u příležitosti 30. narozenin také speciální logo, připravil nový merchandising a výstavu fotografií na téma historie, která je ke shlédnutí v prostorách sídla s učebnami v pražských Vršovicích. K narozeninám nabízí navíc také e-learning zdarma.

Gopas 30 logo

„Celý příběh začal již v roce 1992, kdy jsme odškolili první kurz (SCO Unix) pod hlavičkou GOPAS v budově ČVUT na Karlově náměstí v Praze a získali jsme autorizaci „SCO Authorised Education Centre“. Chvíli na to, v roce 1993, jsme se přestěhovali na naší současnou adresu do Paláce Kodaňská (dnešní 4D Center) ve Vršovicích. Byl nám také udělen titul „Gold Award of the Year 1993“ firmou SCO za druhé nejlepší autorizované školicí středisko v Evropě, Asii a Africe,“ prozrazuje výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS Jan Dvořák a dodává: „O pár let později, v roce 2002, jsme zorganizovali první ročník konference TechEd, kterou pořádáme stále a mezitím se stala největší IT konferencí v ČR, stejně tak pořádáme konference relativně nové, jako je Hackerfest, JavaDays či Power BI Day.“

Jan Dvorak zdroj Gopas

Počítačová škola GOPAS nabízí následující typy kurzů: standardní prezenční kurzy s pevně danými osnovami, dále online / hybridní kurzy s pevně danými osnovami a v neposlední řadě kurzy na míru dle potřeb a požadavků zákazníků (možné i online). Některé učebny jsou navíc vybavené technologií GTT (GOPAS Telepresence Training). V první učebně je přítomen lektor a několik účastníků a kurz zde probíhá standardním způsobem. V další, tzv. "teleprezenční učebně", je přítomno několik posluchačů a tato učebna je propojena s první učebnou videokonferenční technologií Cisco s oboustranným přenosem videa a zvuku ve vysoké kvalitě. Výsledkem je taková výuka, která se svojí interaktivitou a kvalitou neliší od výuky v jedné učebně.

OnLine kurzy3 zdroj Gopas

„Během let jsme získali důležité autorizace a spousty titulů, zorganizovali jsme mnoho zajímavých konferencí. Zakládáme si na tom, že účastníci našich kurzů mají plný komfort. Zejména jde o špičkově vybavené učebny, nejlepší lektory ve svém oboru či občerstvení během kurzů. Po absolvování kurzu mají k dispozici studijní materiály a samozřejmě také garance termínů konání kurzu nebo možnost kdykoli zdarma opakovat absolvovaný kurz bez udání důvodu. Společně s nejširší nabídkou kurzů na trhu se tímto zásadně odlišujeme od konkurence,“ dodává Jan Dvořák.

Garance GOPAS

Počítačová škola GOPAS garantuje svým zákazníkům maximální možné využití finančních prostředků vložených do vzdělávání a zároveň maximální efektivitu při získávání nových znalostí a dovedností. GOPAS jako jediná počítačová škola poskytuje svým zákazníkům následující garance. Garance termínu konání kurzu zaručuje zákazníkům 100% konání kurzu ve zvoleném termínu, aniž by byl kurz zrušen či přeložen z důvodu nízkého počtu účastníků. Garance získaných vědomostí poskytuje klientům možnost kdykoli zdarma opakovat absolvovaný kurz bez udání důvodu. Garance know-how poskytuje společnosti jistotu, že peníze vynaložené do počítačového vzdělání zaměstnance nepřijdou ani po personálních změnách ve firmě nazmar.

Teched Devcon detail zdroj Gopas

Kvalitní lektorský sbor

Výuka kurzů je vedena zkušenými a certifikovanými lektory s odbornými znalostmi i nezbytnými pedagogickými a prezentačními dovednostmi. Vzdělávání lektorů je vedeno formou interního certifikačního lektorského systému. Mezi odborníky uznávaný titul MCT (Microsoft Certified Trainer) je výchozím titulem všech lektorů, ovšem většina z nich je na daleko vyšší úrovni několikastupňového systému vzdělávání.

Konference

Důležitou komunitní aktivitou GOPASu je pořádání konferencí pro IT veřejnost i odborníky. Vícedenní GOPAS konference jako jsou například TechEd, HackerFest, či JavaDays, patří mezi největší IT události v České republice. V průběhu celého roku ale reaguje GOPAS na aktuální novinky a zajímavosti v oblasti IT pořádáním menších událostí jako jsou Power BI Day a JSDays.

Hackerfest sal zdroj Gopas

Opakovaný zájem klientů a jejich doporučení podporují dlouhodobý růst i vedoucí pozici na trhu. Kvalitu poskytovaných služeb dokazují i certifikace ISO 9001, akreditace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro rekvalifikace či autorizace Microsoft Gold Certified partner, kterou GOPAS získal jako první vzdělávací středisko v České republice.

Dárek k narozeninám

GOPAS slaví své výročí i se svými klienty a účastníky kurzů. Každý účastník kurzu dostane během září malou sladkou pozornost. Na chodbě o přestávkám může také nahlédnout do historie společnosti. Je zde vystaveno mnoho fotek z uplynulých 30 let. Třeba jak vypadaly učebny v roce 1993, první ročník konference TechEd v roce 2002 nebo původní prostory před rekonstrukcí. GOPAS vytvořil u příležitosti 30. narozenin také nový merchandising a speciální logo. K oslavě narozenin GOPAS nabízí navíc také e-learning zdarma. Po absolvování kurzu a vyplnění hodnotícího dotazníku dostane účastník přístup k e-learningovému kurzu na stejné úrovni jako byl kurz, který absolvoval. Ten si do 30 dnů registruje má pak k dispozici plných 90 dnů. A pokud si bude chtít vybrat kurz v angličtině nebo slovenštině, není to problém.