CSS efektivně s LESS

kurz

Základní info

Popis kurzu

Kurz je koncipován jako praktické cvičení. Na začátku dostanete zdrojové kódy k webové prezentaci a postupně do nich budeme zapracovávat úpravy tak, jak se budeme seznamovat s jednotlivými vlastnostmi formátu LESS.

Naučíme se používat proměnné místo konkrétních hodnot v kaskádových stylech, aby bylo možné snadno hromadně změnit předpis vzhledu. Využijeme možnost zanořování předpisů a definici opakujících se vlastností pomocí třídy s parametrem. Ukážeme si matematické operace s hodnotami v kaskádových stylech a další vymoženosti a nadstavby pro LESS.

Při psaní kaskádových stylů použijeme hotovou knihovnu běžných vlastností vzhledufunkce pro manipulaci barev. Pro průběžnou kompilaci do CSS použijeme nástroje s grafickým rozhraním pro Windows nebo Mac OS X.

Cíle kurzu

  • Efektivní psaní kaskádových stylů

  • Opakovaně použitelné části CSS

  • Přehledná správa zdrojových kódů

  • Převod z LESS do CSS bez příkazového řádku

Určeno pro

Vadí vám, že vlastnosti CSS3 musíte zapisovat vícekrát pro různé prohlížeče? Chybí vám proměnné v kaskádových stylech? Chtěli byste mít přehledně formátované a do samostatných souborů rozdělené styly pro opakované použití, ale na server posílat minimalizovaný kód v jednou souboru?

Všechno tohle a ještě víc přináší použití preprocesoru LESS pro psaní kaskádových stylů. Během půldenního workshopu se na reálných zdrojových kódech naučíte nejen psát kód neskutečně pohodlnou a zároveň efektivní cestou, ale zároveň je pro vás připravena knihovna stylů pro opakované použití a kompiler pro převod souborů LESS do CSS, který nevyžaduje spouštění příkazového řádku.

Obsah kurzu

obsah kurzu

Předpoklady

Kurz je připraven pro kodéry se znalostí kaskádových stylů, které zapisují v libovolném textovém editoru.

CSS efektivně s LESS

Vybraný termín:

 Praha Upřesnující informace k termínu

Cena
2 900 Kč + 21% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu Abravito.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.