Nové programátory do týmu můžete získat na akci Tech Talent Speed Date

Obsadit volná pracovní místa v IT oddělení je pro většinu personalistů noční můrou. Běžné inzeráty nefungují. Výsledky často nepřináší ani oslovování odborníků na profesní síti LinkedIn. Nyní ale přichází šance. 24. listopadu se v Praze uskuteční akce Tech Talent Speed Date, jež propojuje zaměstnavatele s talentovanými junior programátory. Pořadatelem je společnost Green Fox Academy.

Nové programátory do týmu můžete získat na akci Tech Talent Speed Date

„Akce je unikátní v tom, že zaměstnavatelé během dvou hodin odpohovorují sedm programátorů. Nezávazný pohovor trvá vždy 15 minut, což pro první dojem stačí,“ vysvětluje Barbora Wachtlová z bootcampu Green Fox Academy a doplňuje: „Pět vývojářů si firma vybírá sama na základě předem zaslaných životopisů a další tři jí pak doporučíme my podle požadované technologie a psychologického profilu. Kromě této sedmičky se zástupci firem mohou následně neformálně setkat i s dalšími vývojáři u občerstvení.“

Velkou výhodou pro podniky, které se rozhodnou přijmout absolventy bootcampu, je to, že se mohou spolehnout na jejich loajalitu. „Lidé, kteří se rekvalifikovali do IT, jsou za první šanci a práci v oboru vděční. Navíc zaměstnavatel má jistotu, že u něj naši junior programátoři zůstanou minimálně 12 měsíců. Předem je také seznámen s platovými mantinely,“ poznamenává Barbora Wachtlová a dodává: „Právě tyto dvě věci bývají u tradičního náboru problémem. Běžný inzerát s volnou pozicí něco stojí a bez dalších výdajů do HR marketingu nefunguje. 'Lov' na LinkedInu také není příliš efektivní, jelikož programátorů je tam minimum. Pak už zbývá jen přetahování lidí od konkurence. To vede k jedinému. Firmy se mezi sebou přeplácejí. Platy jsou extrémně vyšroubované a loajalita nových zaměstnanců je mizivá.“

To jsou hlavní důvody, proč stále více podniků hledá alternativní cesty. Úzká spolupráce s organizátory rekvalifikačních kurzů a přímý nábor absolventů je jednou z nich. Dlouhodobě ji využívá například největší online supermarket Rohlik.cz či poradenská společnost Asseco.

Akce Tech Talent Speed Date se uskuteční 24. listopadu od 14 hodin v sídle společnosti Green Fox Academy (Václavském náměstí 11, Praha 1). Je určena pro všechny firmy hledající junior programátory.

Zástupci podniků si zde mohou osobně a nezávazně pohovořit s novými talenty v IT a poznat je po osobní stránce. Většina absolventů rekvalifikačního kurzu má totiž za sebou zajímavou profesní minulost. Jde například o někdejší úspěšnou a oceňovanou projektantku, bývalého fitness trenéra či finančního poradce atd. Akce je zdarma a bez závazků, potřebná je jen registrace.

REGISTRACE ZDARMA