WinRunner [WINRUNNER]

kurz

Základní info

Charakteristika kursu:
Kurs slouží k zaškolení pracovníků v oblasti využití produktu Mercury WinRunner společnosti Mercury Interactive, určeného pro provádění automatizovaného funkčního testování. Volně navazuje na kurs TESTMETOD a kurs TESTDIRECTOR.

Komu je kurs určen:
Pracovníkům odpovědným za jakost SW produktů, působícím v oblasti vlastní tvorby aplikací a v oblasti zabezpečení přejímek a provozu aplikací. Pracovníkům řídícím procesy testování, testerům.

Předpokládané znalosti:
Základní orientace v problematice testování a v oblasti tvorby SW aplikací, znalost prostředí MS Windows. Základní znalost principů programování.

Délka kursu:
3 dny

Obsah:
Principy funkčního testování prostřednictvím uživatelského rozhraní, druhy testů. Funkce a použití WinRunneru, nastavení prostředí. Tvorba testu a přehrávání testu, GUI mapa, časová synchronizace testu, tvorba a druhy kontrol, ošetření výjimek. Testy řízené daty, přístup do databáze testované aplikace. Modulární skladba testů, tvorba knihoven. Integrace WinRunner - TestDirector, testovací sady, paralelní testy, testy na vzdálených počítačích. Nastavení WinRunneru. Praktická cvičení.

Studijní materiály:

Doprovodný materiál KOMIX.

WinRunner [WINRUNNER]

Vybraný termín:

 Praha Upřesnující informace k termínu

Cena
Ceny kurzů se odvíjejí v závislosti na konkrétních požadavcích posluchačů.

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu Abravito.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.