Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Regresní analýza II

Základní info

Samostatný jednodenní kurz navazuje na látku kurzu Regresní analýza I. Pojednává o ověřování správnosti a vhodnosti lineárního regresního modelu. Rozšiřuje modelové možnosti pro zpřesnění popisu vztahů a nabízí aparát diagnosticko-predikčního charakteru. Pojednává o kategorizovaných prediktorech a analýze jejich vlivu na závislou proměnnou, o nelineárních a interakčních členech v rovnici. Postupy hodnocení modelu pomocí reziduí a charakteristik vlivu jednotlivých pozorování. Predikční role regresních rovnic a ocenění jejich predikční síly tak, aby výsledné rovnice maximálně odpovídaly datové realitě.

Cíl vzdělávacího programu:

Cílem kurzu, je rozšířit aparát modelování vztahů pomocí lineární regrese tak, aby výsledné rovnice maximálně odpovídaly datové realitě. Schopnost využití postupů evaluace pro vhodný popis reálných vztahů, hlubší vysvětlení a přesnější predikce.

Kurz je určen:

Kurz je určen pro ty analytiky, kteří chtějí využít aparát regresní analýzy v komplexním pohledu a pro ty, kdo pracují se složitějšími problémy, a to jak při explanaci tak při predikci.

Předpoklady:

Předpokladem úspěšného absolvování kurzu je schopnost základního ovládání PC, znalost pojmu korelačního koeficientu a jeho významu, principu testování hypotéz a znalost regresní analýzy v rozsahu kurzu „Regresní analýza I“. Zkušenosti s ovládáním statistických programů nejsou nutné.

Program kurzu:

  1. model vícenásobní regresní analýzy – shrnutí základů
  2. nominální kategorizované nezávislé proměnné a analýza jejich vlivu
  3. zavedení interakčního efektu do rovnice
  4. analýza reziduí a její význam
  5. vliv pozorování na rovnici – influenční charakteristiky
  6. multikolinearita
  7. predikční rovnice a evaluace predikčního postupu

Regresní analýza II

Vybraný termín:

29.3.2023  Praha 1 Upřesnující informace k termínu
09:00 – 16:30 hod.

Cena
5 600 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a pět ? Součet zapište číslicemi.